Corona Adviespunt

Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Regels worden niet nageleefd bij mijn begeleid wonen. #1545
  Corona Adviespunt
  Sleutelbeheerder

  Beste Emma,

  Wat een vervelende situatie waar je in zit.

  Als iemand  een coronatest heeft gedaan is het inderdaad de bedoeling dat hij tot de uitslag van de test bekend is, thuis blijft (bron:http://www.ggdnog.nl). Als iemand zich daar niet aan houdt, moet je dat bespreken met de begeleiding.

  Je kunt je daarvoor geen aangifte doen bij de politie. Zij kunnen hiervoor ook geen boete geven.

  Dat kan wel als je buitenshuis te weinig afstand houdt, geen mondkapje draagt waar dat wel moet of als je met te veel mensen bij elkaar bent. (bron:http://www.politie.nl)

  Het is erg belangrijk dat jouw woning snel weer veilig is en in de toekomst ook blijft. Daarbij speelt de begeleiding een grote rol. We ondersteunen je  graag bij een gesprek met je begeleiding. Je kunt daarvoor contact opnemen met onafhankelijk cliëntondersteuner Leonie Niezink, telefoonnummer 06 58 75 42 90.

   

  In reactie op: Waarom mag mijn dochter niet naar de logeeropvang? #493
  Corona Adviespunt
  Sleutelbeheerder

  Hoi MaritAnna, dank voor je vraag. Logeren is onderdeel van een Wlz-indicatie. Jouw zorgaanbieder moet hier zorg leveren, maar hij mag op basis van de richtlijnen van de Rijksoverheid (RIVM) logeren weigeren. Kijk op de website van je zorgaanbieder of neem voor verdere vragen hierover contact op met een onafhankelijke cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang.

   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)