Alleenwonend in Corona tijd

Welkom Forums Impact op het leven Alleenwonend in Corona tijd

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #445
   Karin
   Bijdrager

   Sinds mijn zoons het huis uit zijn woon ik alleen. Prima te doen, zeker omdat ik genoeg om handen heb en goede vrienden en familie dicht bij me. Leuk werk etc. Kortom: ik heb het alleen wonen nooit als een probleem ervaren.
   Eenzaam heb ik me nooit gevoeld.
   Nu werk ik thuis, staan de sociale contacten op een laag pitje en alle leuke events zijn afgeblazen. Netflix heb ik wel ontdekt maar op een gegeven moment ben je daar ook wel klaar mee. Ik merk nu dat ik het alleen wonen ingewikkelder en eenzamer ervaar.  Herkent iemand dit?

  • #453
   Mark
   Bijdrager

   Dat herken ik zeker. Vooral het ‘social distancing’ hakt er hard in bij mij. Ik heb nooit geweten dat je je eenzaam kunt voelen of gewoon niet lekker in je vel zit doordat je veel minder mensen ziet en spreekt. Het sluipt er eigenlijk ongemerkt in.

   • #455
    Frank
    Bijdrager

    Kop op Mark. gelukkig worden de maatregelen steeds meer versoepeld.

    • #456
     Mark
     Bijdrager

     Dag Frank, ik merk dat het me goed doet dat de maatregelen worden versoepeld. Maar het is nog lang niet voorbij. Ik verwacht eigenlijk dat er straks weer een golf komt en dat maatregelen weer strenger worden. Het is te hopen van niet, maar ik vrees van wel. Toch bedankt voor je reactie!

    • #457
     MaritAnna
     Bijdrager

     Ook ik mis de vrienden en familie die ik nu even niet kan zien, maar ik heb wel gemerkt dat het ook heel fijn en verrassend is om de mensen in je eigen buurt beter te leren kennen. Veel mensen zijn nu overdag thuis en het is gemakkelijk om contact te leggen. Inmiddels ga ik een paar keer per week een kop koffie of glas wijn drinken met steeds wisselende buurtgenoten in de speeltuin tegenover mijn huis. We hebben de mooiste gesprekken. Aan de achterkant van mijn tuin staat een flat van drie verdiepingen waar mensen meestal niet langer dan een half jaar wonen. In vorige jaren zag ik hooguit een paar mensen 1 keer per week op hun balkon zitten, zonder elkaar zelfs maar te groeten. Dat is nu wel veranderd. Iedereen is buiten zodra de zon maar even schijnt. Iedereen praat vanaf zijn/haar balkon met iedereen. ”Zal ik wat borrelnootjes voor jou naar beneden gooien?”, ”Ik heb het beste recept voor bananenbroodjes, wat is je e-mailadres, dan stuur ik het je zo”,  ”Zullen we zaterdagavond een flatbingo organiseren?” Ook dat is het nieuwe ‘normaal’ en de positieve gevolgen ervan.

  • #458
   Karin
   Bijdrager

   Dank Frank, Mark en MaritAnna voor de reacties. Doet me goed dat we hier zo open over kunnen praten. En MaritAnna ik ben het wel met je eens dat de lock down ook mooie dingen met zich meebrengt! Maar als ik mag kiezen: graag weer teruf naar normaal. Wat het nieuwe normaal ook moge inhouden 😉

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.