Bezoek ouderen verpleeghuizen en woon-zorgcentra

Welkom Forums Impact op het leven Bezoek ouderen verpleeghuizen en woon-zorgcentra

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #552
   Ellen
   Deelnemer

   Inmiddels is duidelijk dat ouderen in verpleeghuizen en woon-zorgcentra enorm hebben geleden onder het feit dat ze 3 maanden geen bezoek konden ontvangen. Ze zijn vereenzaamd, hebben allerlei lichamelijke en psychische klachten opgelopen door het gebrek aan nabijheid en lichamelijk contact met naasten. Mantelzorgers vervullen een belangrijke functie in hun dagelijks wel en wee. Het gemis is groot.

   Hoe kunnen we voorkomen dat dit nogmaals gebeurt bij bijvoorbeeld een nieuwe coronagolf? En hoe kunnen we oplossingen verzinnen voor de tussentijd dat bezoek niet of nog maar mondjesmaat toegestaan is? Heb jij ideeën hierover?

    

  • #1561
   Olga
   Deelnemer

   Deze brief heeft onze dochter naar het verpleeghuis gestuurd, omdat ze het niet meer kan aanzien hoe haar opa lijdt.

   Mijn vader zit op een PG afdeling, die bij de eerste golf werd gesloten oo de dag dat hij met een nieuwe heup uit het ziekenhuus kwam. Bij de 2e golf mochten ze maar 1 contactpersoon ontvangen, later brak de corona ook daar uit, dus weer alles op slot. Nou is mijn vader al 2 maal gevaccineerd, maar er is 1 besmetting, dus is ee weer een cohortafdeling voor 10 dagen van gemaakt. Onvoorstelbaar, hie wij met ons ouderen omgaan.

   Dit is de brief van onze dochter, gericht aan het verzorgingshuis

   Goedemiddag,

   Mijn Opa heeft een eigen kamer in debbeshoek. Omdat hij vaak in de war is en Parkinson heeft zit hij op een gesloten afdeling. Hij heeft ook nog heldere momenten en vraagt dan vaak of dit zijn kamer is, dan zeggen we tegen hem dat dit zijn huis is. hij betaald hier de huur en word keurig verzorgd, maar dan word hij boos want waarom mogen wij (op 1,5 meter afstand natuurlijk) nog geen kopje koffie drinken? waarom moeten wij in zijn huis waar hij huur voor betaald ons mondkapje op laten? Als ik bij een vriendin of ouders op visite ga draag ik toch ook geen mondkapje ( en ik snap echt wel dat dit op de gangen wel moet). Leg dit een man van 82 maar eens uit. Waarom mag hij niet naar buiten met mijn moeder om te wandelen terwijl de dokter aangeeft dat dit goed voor hem is en hij hier volop van geniet.
   Mijn opa zit in zijn laatste levensfase en mag helemaal niks meer zelf bepalen en dat vind ik echt mensonterend!
   Mijn moeder krijgt telefoon en doet even haar mondkapje af en dit word in het dossier gezet, het is toch geen kleuterschool?
   Ik hoop dat opa nog mag gaan genieten en niet in een gevangenis hoeft te leven.

    

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.