Regels worden niet nageleefd bij mijn begeleid wonen.

Welkom Forums Vraag het een professional Regels worden niet nageleefd bij mijn begeleid wonen.

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #1543
   h-vriens
   Deelnemer

   Hoi! Ik woon begeleid. Ik heb wel een eigen woning. Maar het is een kleine appartementencomplex met verschillende woningen. Savonds is er iedere dag een koffiemoment waar iedereen bij elkaar gaat zitten. Dit gebeurt wel op 1.5 meter. Nu werd ik dinsdag ziek tegelijkertijd ook 1 van mijn buren/medebewoner. Beiden een test gedaan. Na mijn weten ben je verplicht binnen te blijven totdat je de uitslag hebt. Ik heb dit dus ook netjes gedaan. Maar tot mijn verbazing hoorde ik mijn buurman (die dus ook een test aangevraagd had) door de woning heen lopen, en luidruchtig praten. Hij is meerdere keren gewoon naar het koffiemoment gegaan en is ook in de tuin gaan werken (met spullen die andere mensen dus ook gewoon aanraken).. Gelukkig was mijn test negatief. Maar die van hem dus niet. Hij heeft corona. Ik ben dus bang dat die mensen heeft aangestoken en ben daardoor dus gelijk vertrokken daar. Wat betekent dat ik niet meer naar huis kan, tot dat alles daar zeker corona vrij is.

   Mijn vraag is daarom dus ook:

   Is hij strafbaar geweest door toch naar buiten te gaan? En wat kan ik hier aan doen? Moet ik dit bijv. Doorgeven aan de politie? Begeleiding doet er zelf dus niets aan. En vond het prima dat hij meerdere keren uit zijn woning ging. Ook nadat ik aangaf dat dit echt niet kon.

   Ik vind de situatie zelf erg vervelend.. Ik heb mij er netjes aan gehouden.. En alsnog word ik nu gestraft doordat ik niet eens veilig kan zijn in mijn eigen woning.

  • #1545
   Corona Adviespunt
   Sleutelbeheerder

   Beste Emma,

   Wat een vervelende situatie waar je in zit.

   Als iemand  een coronatest heeft gedaan is het inderdaad de bedoeling dat hij tot de uitslag van de test bekend is, thuis blijft (bron:http://www.ggdnog.nl). Als iemand zich daar niet aan houdt, moet je dat bespreken met de begeleiding.

   Je kunt je daarvoor geen aangifte doen bij de politie. Zij kunnen hiervoor ook geen boete geven.

   Dat kan wel als je buitenshuis te weinig afstand houdt, geen mondkapje draagt waar dat wel moet of als je met te veel mensen bij elkaar bent. (bron:http://www.politie.nl)

   Het is erg belangrijk dat jouw woning snel weer veilig is en in de toekomst ook blijft. Daarbij speelt de begeleiding een grote rol. We ondersteunen je  graag bij een gesprek met je begeleiding. Je kunt daarvoor contact opnemen met onafhankelijk cliëntondersteuner Leonie Niezink, telefoonnummer 06 58 75 42 90.

    

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.