Rouw en verlies in tijden van corona
- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 10 maanden, 2 weken geleden door
Zeeuw.
- AuteurBerichten
- 5 juni 2020 om 10:18 #539
Pvdkeur
BijdragerOverlijden is van alle tijden, overlijden in de tijd van Corona is niet alleen voor nabestaanden maar ook voor de persoon zelf extra naar.
Sterven zonder dierbaren om je heen, hoe eenzaam wil je het hebben.
Bericht krijgen dat je dierbare is overleden terwijl er niemand bij was, Vreselijk
Toch is dit de afgelopen tijd zeer frequent voor gekomen.
Dit vergt echt een andere inzet van rouwbegeleiders omdat er allerlei gedachten en emoties mee gaan spelen bij de verliesverwerking die in “normale” situaties niet voorkomen. Denk aan een extreem schuldgevoel, het niet begrijpen waarom en in sommige gevallen waarom twee of wel drie mensen uit mijn omgeving. Alles bij elkaar maakt in sommige gevallen de rouwlast te groot. Praat erover met deskundigen. Bezoek de huisarts voor een gesprek met de praktijkondersteuner of een goede rouwbegeleider. Het merendeel van de sociaal werkers is goed uitgerust om te begeleiden bij deze rouw en verlies taken. - 5 juni 2020 om 11:02 #541
Zeeuw
BijdragerDat de rouw nu anders is had ik wel voor ogen, maar inderdaad de begeleiding van rouw is daardoor ook anders. Ik vraag me af bij wie je daarvoor het beste terecht kunt. De opsomming van deskundigen die je noemt is best groot. De mogelijkheid om ook gebruik te maken van sociaal werkers is nieuw voor me. Dank voor de eye opener!
- AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.