Rouw en verlies in tijden van corona

Welkom Forums Verlies Rouw en verlies in tijden van corona

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #539
   Pvdkeur
   Bijdrager

   Overlijden is van alle tijden, overlijden in de tijd van Corona is niet alleen voor nabestaanden maar ook voor de persoon zelf extra naar.
   Sterven zonder dierbaren om je heen, hoe eenzaam wil je het hebben.
   Bericht krijgen dat je dierbare is overleden terwijl er niemand bij was, Vreselijk
   Toch is dit de afgelopen tijd zeer frequent voor gekomen.
   Dit vergt echt een andere inzet van rouwbegeleiders omdat er allerlei gedachten en emoties mee gaan spelen bij de verliesverwerking die in “normale” situaties niet voorkomen. Denk aan een extreem schuldgevoel, het niet begrijpen waarom en in sommige gevallen waarom twee of wel drie mensen uit mijn omgeving. Alles bij elkaar maakt in sommige gevallen de rouwlast te groot. Praat erover met deskundigen. Bezoek de huisarts voor  een gesprek met de praktijkondersteuner of een goede rouwbegeleider. Het merendeel van de sociaal werkers is goed uitgerust om te begeleiden bij deze rouw en verlies taken.

  • #541
   Zeeuw
   Bijdrager

   Dat de rouw nu anders is had ik wel voor ogen, maar inderdaad de begeleiding van rouw is daardoor ook anders. Ik vraag me af bij wie je daarvoor het beste terecht kunt. De opsomming van deskundigen die je noemt is best groot. De mogelijkheid om ook gebruik te maken van sociaal werkers is nieuw voor me. Dank voor de eye opener!

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.