Waarom mag mijn dochter niet naar de logeeropvang?

Welkom Forums Vraag het een professional Waarom mag mijn dochter niet naar de logeeropvang?

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #489
   MaritAnna
   Bijdrager

   Mijn verstandelijk beperkte dochter ging afgelopen jaren elk weekend naar een logeeropvang bij een zorgaanbieder hier in mijn buurt. Daardoor kregen we in het weekend als gezin wat ruimte en tijd voor andere gezinsleden en dergelijke. Die logeeropvang was tijdelijk gesloten in verband met corona maar is inmiddels weer open. Toch mag mijn dochter daar niet naartoe omdat ze hoestklachten heeft. Normaal snap ik dat, maar zij is negatief getest op corona. De zorgaanbieder zegt dat ze mijn dochter mag weigeren op basis van de richtlijnen van het RIVM. Maar ik vind het vreemd. Mijn dochter mag wél naar school, is negatief getest, maar mag desondanks niet naar de logeeropvang. Klopt dat? Wat kan ik doen?

    

    

  • #493
   Corona Adviespunt
   Sleutelbeheerder

   Hoi MaritAnna, dank voor je vraag. Logeren is onderdeel van een Wlz-indicatie. Jouw zorgaanbieder moet hier zorg leveren, maar hij mag op basis van de richtlijnen van de Rijksoverheid (RIVM) logeren weigeren. Kijk op de website van je zorgaanbieder of neem voor verdere vragen hierover contact op met een onafhankelijke cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang.

    

  • #494
   MaritAnna
   Bijdrager

   Dank je wel voor deze reactie! Nu kan ik zelf even verder op onderzoek uit. Mocht ik er niet uit komen of tegen problemen aanlopen, dan neem ik zeker even contact met Adviespunt Zorgbelang op!

   Hartelijke groet van MaritAnna

    

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.